Hvem vi er og hva vi bryr oss om

Hos Trasti & Trine er vi opptatt av å ta godt vare på både gjester, naturen, nærmiljøet og det nordnorske særpreget. Ved å gi våre gjester et innblikk i den fantastiske naturen og kulturen i Finnmark, ønsker vi å inspirere og gi kunnskap om bærekraftig bruk og sporløs ferdsel.

Trasti og Trine smiler
Trasti og Trine veiskilt

Økoturisme

Vi er sertifisert ved Norsk økoturisme. Det betyr at vi tilbyr natur- og kulturopplevelser med lokal forankring og ekte møter med mennesker og natur. Dette er vi veldig stolte av – naturen i nærmiljøet blir brukt som arena for våre opplevelser. Maten er kortreist og økologisk, så langt det er fornuftig.

 

Norsk økoturisme

 

Johnny Trasti

Eier og kjøkkensjef

Trasti er hjernen, hånden og hjertet bak de fleste av smaksopplevelsene hos Trasti & Trine. Over 30 år på kjøkkenet har gitt mannen erfaring, kunnskap og instinkt i bøtter og spann. Likevel er han fortsatt på evig jakt etter det perfekte måltidet med de beste råvarene og mest unike smakene.

Trine Lyrek

Eier og guide

I løpet av de ti siste årene har Trine hatt med seg mer enn 5000 gjester ut på tur. Få kjenner hundene, sporene og historiene bedre enn henne. Samtidig er hun fortsatt full av ideer til nye turer og spennende opplevelser for både to- og firbeinte. Trine har oversikten over de fleste og en finger med i det meste som skjer på tunet.

Elaine Brown

Guide

Vår dyktige, britiske guide har en utømmelig energi, et stort smil og et enda større hjerte. Elaine har jobbet i hundegården hos Trasti & Trine siden 2014. Til vår og hundenes store glede ønsker hun å tilbringe enda mer tid i Alta.

Vemund Mortensen

Kokk

Vemund er fra Alta. Før Vemund kom til oss, gikk han kokkeskole her og fiskefag i Vardø. Etter det har han jobbet som lærling på kjøkkenet vårt. Høsten 2018 til Vemund fagbrev. Han liker natur og friluftsliv, og kanskje finner du han bak hundesleden til vinteren også.

Peder Arnesen

Kokk

Kokken vår fra Oslo. Peder er vokst opp i Oslo, han kom hit opp og tok siste del av læretiden, før han tok fagbrev i 2017. Peder er den som kreèr de fleste dessertene hos oss. Peder har også en stor interesse for dykking.

Marie Myhrvold Bakke

SoMe super guide

Marie har jobbet i hundegården siden 2017. Selv om hun er ansatt som guide, jobber hun like gjerne i restauranten. Maries hovedoppgave er hundene og gjestene.

Tunet folk

TUNET VÅRT

Det begynte med to hus og to hundegårder tett i tett. Omgitt av stillhet og furuskog. En ide og en drøm om å skape noe mer vokste frem. Et levende tun med masse aktivitet året rundt. Et sted for små og store eventyr, livsglede og mestring. Og sånn har det jammen blitt! Her bor vi som jobber hos Trasti & Trine, sammen med 80 alaskan huskier, noen høner, en katt og ikke minst mange hyggelige gjester.

Hundegården hvor alt startet er fortsatt utgangspunkt for fartsfylte aktiviteter sommer som vinter. Gjestene våre kan få bo i hytta eller i gjestehuset, og i restauranten serveres kortreist og økologisk mat av ypperste klasse. Vi gjør forresten mer enn å servere god mat, vi ønsker også å dele vår begeistring for gode råvarer og det nordnorske kjøkken med de som besøker oss. Derfor har vi også et innendørs kurskjøkken, et utekjøkken og et eget bakeri. I tillegg har vi høst- og vårmarked, og sommeråpen kafe på sommeren.

Men når kvelden kommer og dagens eventyr går mot slutten, er det fortsatt stillhet og furuskog som omgir oss. Her skal det være godt å være for både dyr og mennesker, store og små. Velkommen hjem til oss.

Bakeriet

Den som er tidlig oppe om morgenen legger kanskje merke til at det stiger en røykstrimle opp fra et av de minste husene på tunet. Det betyr at Trasti er tidlig oppe og fyrer i steinovnen i bakeriet. Og snart siger duften av nybakt brød ut mellom husene. Hva med et grovt surdeigsbrød, en sprø croissant eller kanskje et brød med bjørkesaft og einerbær? Alt økologisk og selvfølgelig rykende ferskt. Bakeriet har åpent utsalg et par ganger i uka, følg oss på Facebook (Trasti & Trine AS) for nyheter og åpningstider.

 

Melsekker
Brod
Folk Bakeri

Utekafé og marked

Hvorfor ikke legge helgas kafètur til oss? Vår utekafe er åpen annen hver helg hele sommeren. Her kan du nyte både lunsj og deilige kaker fra bakeriet vårt. Alt er selvfølgelig helt ferskt og det meste økologisk og kortreist. Kaffekoppen kan du ta ved bålplassen om du vil, eller kanskje inne i Gamma om Finnmarkssommeren blir for frisk. Besøk hundegården hvis du har lyst, eller ta en nærmere kikk på kjøkkenhagen vår. Velkommen skal du være.

I 2017 er utekaféen åpen lørdag og søndag i
partallsuker, fra kl 12.00 til 17.00.

 

Folk Kafe

Mat Ute

Hundegården

Hos oss bor omtrent 60 hunder, alle av typen Alaskan huskies. De er fordelt i to hundegårder, hvor alle har sin egen plass og sitt eget hus med navneskilt. Å leve og jobbe tett på så mange dyr er et privilegium og et stort ansvar. Hos oss er hundegården ren og ryddig, hundene har det godt og vi som jobber i hundegården vet hva vi driver med.

I tillegg til å ta med gjester ut på tur med hundene, er vi også en løpskennel som konkurrere i norgestoppen i langdistanse hundekjøring. I tillegg til flere lokale løp, har vi hvert år ett eller flere spann som deltar på Finnmarksløpet. I år løp 8 av hundene inn til en 3. plass i NM. Våre hunder er med andre ord toppatleter, noe som forutsetter riktig mengde trening, hvile og fòr. Og ikke minst kos. Og er det noe hundene gleder seg til når vi får gjester, så er det all kosen og oppmerksomheten som følger med.

I følge med en av oss som jobber her er du alltid velkommen inn i hundegården og kan hilse på de hundene du vil. På sommeren har vi også valper, små rakkerfanter som sjelden sier nei til kos og lek.

 

Lego Husky

trasti trine husky valp